Kind & Gezin - Rhinicur

Kind & Gezin

Zwangere en zogende vrouwen alsook baby’s en kleine kinderen hebben vaak speciale zorgen nodig als ze verkouden of allergisch zijn. Dat helpt hen door moeilijke tijden heen.

Ruik je pluchen beest

Elk knuffelbeest heeft zijn heel eigen geur, dat weten kinderen als geen ander. Maar alleen als je luchtwegen vrij zijn, kan je ook goed ruiken. We hebben enkele kinderen gevraagd de uitdaging aan te gaan: Wie herkent zijn pluchen beest aan de geur?

Zwanger en verkouden

De zorg om een kind begint al wanneer het nog in moeders buik zit. Zwangere vrouwen die verkouden zijn, zijn daarom vaak bang dat hun verkoudheid schadelijk is voor hun ongeboren kind. Wij vertellen u waarop u moet letten.

Lees verder >

Verkoudheid bij kinderen

Bij kinderen slaat een bepaalde ziekte bijzonder vaak toe: de griepinfectie. Wanneer kinderen een loopneus hebben, en hoesten en snotteren, is een goed getolereerde behandeling aan de orde. En vooral: veel rust en knuffelmomentjes.

Lees verder >

Allergie bij kinderen

Steeds meer kinderen lijden aan allergieën zoals hooikoorts. De overgevoeligheid kan nog versterkt wordt door verkeerd gedrag tijdens de zwangerschap of het zogen. Maar ook de genen spelen een rol.

Lees verder >

Allergie bij zwangerschap

Zwangere allergielijders maken zich zorgen – niet zonder reden – over de gezondheid van hun ongeboren kind. Veel medicijnen zijn niet meer toegestaan. Wat je nu moet weten?

Lees verder >