top of page
Gebieden van de paardebloem

Allergie – wat helpt?

Dierenhaar, planten, voedingsmiddelen – de lijst van stoffen waarop het menselijke immuunsysteem allergisch kan reageren, is lang. Vooral allergieën op de luchtwegen komen wereldwijd steeds vaker voor.

Wanneer de weiden, struiken en bossen in volle bloei staan, begint voor de allergielijder een jaarlijks terugkerende lijdensweg. Hooikoorts doet afbreuk aan de levenskwaliteit, maar aan luchtwegallergie kan nu wat gedaan worden.

HOOIKOORTS
SCHIMMELALLERGIE

Schimmelsporen liggen zowel binnen als buiten

in de natuur op de loer voor allergielijders.

Het is dan ook onmogelijk om ze in het dagelijkse leven te ontlopen. Daarom zijn een juiste diagnose en behandeling van schimmelallergie van groot belang.

Een verstopte neus, jeukende ogen en ademhalingsproblemen 's morgens kunnen de eerste tekenen van huisstofallergie zijn. De boosdoener zijn de uitwerpselen van microscopisch kleine mijten die in elk huishouden voorkomen.

HUISSTOFMIJTALLERGIE

Allergielijders die allergisch reageren op pollen en bepaalde voedingsmiddelen, lijden mogelijkerwijs aan een kruisallergie. Daarbij reageert het immuunsysteem op stoffen met erg vergelijkbare allergenen.

KRUISALLERGIE
bottom of page